dilluns, 25 d’abril del 2011

On és la crisi ?

Cala Montjoi, maig 2010
En aquests dies de vacances ha augmentat el nombre de reserves en hotels, cases de turisme rural, i la utilització de tota mena de serveis turístics. Estan molt satisfets de la campanya de Setmana Santa. M'alegro per ells.
Com és possible que augmentin de forma considerable aquestes despeses que hom pot considerar supèrflues quan estem en època de crisi?
Realment és difícil d'entendre o és que potser quan ens diuen que estem en crisi ens estan enganyat i no és del tot cert. O potser només és una crisi per algunes coses.

4 comentaris:

XeviX ha dit...

A vegades també em faig aquesta mateixa pregunta. Sense anar més lluny, per St.Jordi a Barcelona vaig poder veure les parades de llibres, llibreries i restaurants a reventar de gent consumint, amb algunes cues que feien por.

Potser la paraula "crisi" tingui diverses utilitats? així en el seu nom ens hem d'estrènyer el cinturó, poden pujar els impostos, poden acomiadar traballadors, retallar en sanitat i educació públiques, etc, etc, etc.

Si aquesta paraula és tan poderosa, podria ser que no en sortim mai de l'aquesta crisi?

Ricard Masferrer ha dit...

Haig de dir que la crisi estic segur que existeix, però que és com una loteria. Qui continua treballant i cobrant pot seguir amb el seu ritme de vida anterior i qui s'ha quedat sense feina i sense cobrar són els que realment ho passa malament. Son aquests els que han deixat d'anar de vacances, etc. ...
Però continua havent molta gent amb suficient poder adquisitiu per seguir amb la vida anterior a la crisi.

Luigi ha dit...

Aquest matí en parlàvem amb un company que té una llibreria. Hem arribat a la conclusió que, o bé la gent està molt "entrampada", o bé, hi ha molta economia submergida (tornen els 80s).

De fet, veient els de dalt fotent-se el pelotasso, pels que som a baix millor no declarar, t'estalvies uns calerons i a seguir consumint (egoisme pur, filosofia d'aquest temps).

També és cert que hi ha uns quants "primos" que no viatgem tant (o gens) i anem fent com podem.

Què en diu en Bauman de tot plegat?

Ricard Masferrer ha dit...

Economia submergida segur que ni hi ha i molta, d'altra manera això no s'aguantaria.
El Bauman el tinc guardat per llegir a les vacances. Ja et diré. Segur que alguna cosa explica. De fet el que està passant és un reflexe de les descripcions que fa en el seu llibre de la societat en la que vivim