dilluns, 25 de maig del 2015

No fem volar coloms.

Llegeixo, i escolto opinions molt optimistes sobre els resultats de les eleccions municipals i personalment ho segueixo veient tot plegat molt poc clar:
  • Ni tan sols s'ha arribat al 60 % de participació. No escolto cap de les típiques i inútils lamentacions postelectorals sobre la poca participació. Ja els hi està bé aquesta baixa participació ? Aleshores el partit guanyador ha estat el dels abstencionistes. Costa d'entendre que davant d'unes eleccions amb possibilitats de canvis reals, tanta i tanta gent passi d'anar a votar. A aquest nombre d'abstencionistes cal afegir a tots els estrangers que viuen als nostres pobles i ciutats que no tenen dret a vot.
  • Només 1.400.000 de vots sobiranistes, el 45% del total. El discurs és que ha augmentat respecte a les municipals del 2011. Ningú parla de que ha baixat sobre els votants del Si-Si del 9-N. El sobiranisme no pot estar satisfet. Cal plantejar-se seriosament si no seria molt més efectiu per assolir un SI rotund i inequívoc a les eleccions del 27-S una llista única. Tan difícil es deixar de banda les partidisme per assolir l'objectiu de la independència ?
  • El vot està molt fragmentat en molts pobles i ciutats. Amb les dificultats que sempre tenen els partits per posar-se d'acord, algunes ciutats seran del tot ingovernables. Caldrà esperar per veure que passarà.
  • Ciutadans ha pujat i molt. Es tracta d'un partit que fa de la demagògia la seva bandera. Com ens agrada deixar-nos entabanar, amb discursos que sonen molt bé.
  • Els corruptes segueixen guanyant eleccions. Possiblement no podran governar a molts llocs, però els electors els hi segueixen fent confiança, i aconsegueixen milers i milers de vots. Potser hi ha molta gent a qui ja li està bé tenir polítics manifestament corruptes governant. No ho entenc. Han perdut vots, però en segueixen tenint molts, masses pel meu gust.
  • Diuen que s'ha produït un gir a l'esquerra. No n'estic pas tan segur. Vull esperar a veure que fan. Malauradament no sóc tan optimista.
  • I per no ser negatiu en tot. Ha estat una de les primeres vegades que al llarg de la mateixa nit electoral he pogut escoltar a alguns polítics reconeixent que havien perdut. Es tracta de tota una novetat. Alguna cosa ha canviat.
Imatge de Vilaweb

1 comentari:

Anònim ha dit...

1) Lamentablement sempre ha sigut un país d'abstencionistes. A la gent li agrada queixar-se però no fan res per canviar la situació.
2) Jo també prefereixo una llista única. Ara bé, en els ajuntaments hi ha gent que no vota pensant en el sobiranisme sinó en la política local i això es nota.
3) Cert
4) Per sort ha pujat bàsicament a costa del PP.
5) Jo tampoc entenc lo dels corruptes, sembla que els que els votin rebin comissió de les seves corrupteles.
6) Una mica sí, només has de sumar vots dels partits d'esquerres i dretes i comparar amb altres anys.
7) Aquest cop era massa evident negar la realitat xD