divendres, 8 de setembre del 2017

Fins ara guió previst


Ja hem arribat on tothom esperava. Ja tenim les lleis de referèndum i transitorietat aprovades pel Parlament de Catalunya i tota mena de recursos i amenaces en marxa. Tot segueix el guió previst fins ara: els independentistes contents i satisfets i els unionistes, defensors de la unitat indissoluble de la pàtria espanyola enfadats, crispats, “al borde de un ataque de nervios”. Estan més units que mai: tots contra la independència.

Rajoy surt amb el seu discurs escrit en un paperet per entre altres coses vanagloriar-se d’haver servit a l’Estat molts anys. De fet és l’únic que ha fet al llarg de tota la seva vida: utilitzar l’Estat per a viure. Potser veu que si tota aquesta “algarabía” segueix endavant, se li acaba la bona vida. 

La Guardia Civil porta gairebé 48 hores escorcollant els cotxes dels treballadors a la sortida de l’impremta on treballen. Com és que no entren amb una ordre judicial ? Por a fer el ridícul ?

El proper dilluns 11 de setembre seguirem amb el guió previst. De nou molta gent sortirà al carrer per repetir el que ja fa anys que demanem i que alguns no volen escoltar.

I a partir d’aquí ja és molt difícil de preveure el passarà. Està clar que el govern seguirà endavant amb la organització del referèndum, el que no sabem és fins on està disposat a arribar el govern de Rajoy per impedir-ho i aleshores què farem els que volem votar ...


Però, en el supòsit que no ens deixen celebrar el referèndum de l’1-O mai més tornarem a estar on estàvem abans de que tot aquest procés es posés en marxa. No hem arribat fins aquí per tornar enrere. Som molts els que ja hem desconnectat d’aquest Estat que no ens vol i que a nosaltres no ens agrada. 

Hem trencat els ous i comencem a fer la truita:

Ja no ens alimenten molles.


Ja volem el pa sencer.


Vostra raó es va desfent.


La nostra és força creixent